Zomercursus Skeeleren 2011

Zomercursus Skeeleren voor de jeugd

Nu bij sporten als voetbal en volleybal het seizoen ten einde loopt, heeft de jeugd de kans om eens iets anders te ondernemen. Misschien is skeeleren wel iets voor uw zoon of dochter. Skeeleren is een echte zomersport. De gehele zomer gaat het skeeleren op de skeelerbaan in Stevensbeek dan ook gewoon door.
Speciaal voor de jeugd die wat later wil starten met skeelertraining bieden we 6 lessen en de afname van een diploma skeelervaardigheid aan. De nadruk ligt op het aanleren van de basisvaardigheden en de veiligheid.

In deze lessenreeks komen aan bod:
Basistechniek van het skeeleren
Remtechnieken
Omgaan met obstakels
Kennismaking met Inline-Hockey

De lessen zijn gepland op de donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.
We starten op de donderdag na Hemelvaart. De lessen vinden op de volgende data plaats:
9, 16, 23, 30 juni en op 7 en 14 juli. Op een nog nader te bepalen datum zal uw kind deze lessenserie afsluiten met een door de schaatsbond erkend diploma of een certificaat. De lessen worden verzorgd door Peter en Jan van Loon, ervaren skeeleraars die deel uit maken van de wedstrijdgroep van de Stevensbeekse skeelervereniging.

De kosten van de zomercursus skeeleren bedragen inclusief diploma € 20,00 per persoon. Voor dit bedrag heeft de deelnemer de komende winter (als er tenminste op natuurijs geschaatst kan worden) tevens gratis entree op onze natuurijsbaan. Ben je al skeelerlid of natuurijsbaanlid van de vereniging dan gelden aangepaste tarieven voor deze lessen. Helm is tijdens de lessen verplicht, gebruik beschermers wordt aanbevolen. Deze kunnen tegen een kleine vergoeding bij de vereniging geleend worden. Ook skeelers kunnen, zolang de voorraad strekt, bij de vereniging geleend worden.

Interesse in deze zomercursus skeeleren, neem dan contact op met Henk Pouwels. Telefonisch (0485-383588) of per mail (henkpouwels@svsskeeler.nl).
Naast deze zomercursus biedt de vereniging diverse andere lessen en trainingen aan op uiteenlopende tijdstippen. Zowel voor kinderen als volwassenen, van beginners tot gevorderden. Ook kent de club een Inline-Hockey trainingsgroep. Voor verdere informatie hierover zie elders op deze site.