Weissensee januari 2011

Schaatsen op de Weissensee

Dit jaar deden 5 SVS’ers mee aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Ad Hermans (Vierlingsbeek), Wilbert Janssen (Oostrum), Wim Linders (Ledeacker), Chris Cornelissen (Oploo) en Henk Pouwels (Stevensbeek) verschenen op 28 januari aan de start van de 2e toertocht (uit een serie van 4) op de Weissensee. In totaal stonden ’s morgens om 7.00 uur ruim 800 deelnemers klaar om te vertrekken. Er was een mooi parcours van 12,5 km uitgezet. Acht km over het grote meer en 4,5 km over het sneeuwijs van het kleine meer. Op dat kleine meer bevond zich ook de start/finish.
De weersomstandigheden waren goed, de temperaturen bleven de gehele dag onder nul. Daardoor bleef het ijs in goede conditie. Alleen stond er een wat verraderlijke wind waar menig deelnemer last van had. De organisatie zorgde goed voor deelnemers. De schaatsers werden onderweg voorzien van voldoende voeding en warme drankjes. Omdat elke deelnemer een transponder had konden zij bij elke doorkomst hun rondetijd aflezen.
Na een dagje schaatsen kwam Chris Cornelissen als eerste SVS’er na 8.44 uur binnen. Wilbert Janssen en Ad Hermans hadden 9.30 uur nodig om de 200 km te volbrengen. Wim Linders en Henk Pouwels wisten de tocht der tochten te volbrengen in 10.22 uur.

Na bestudering van de uitslagenlijst bleek nog een SVS’er de tocht volbracht te hebben. John Zwijnenberg (Venray) wist met een tijd van 9.52 nog net binnen de 10.00 uur te blijven.

En er is nog een mooie video gemaakt.