wedstrijdgroep seizoen 2014

Prestaties wedstrijdgroep seizoen 2014

Ook in het afgelopen seizoen zijn er weer SVS’ers in competitieverband actief geweest bij door de KNSB georganiseerde wedstrijden. Zo hebben Daan Cornelissen en Rolf van Kleef deelgenomen aan wedstrijden van de competitie midden-Nederland. Voor hen waren de wedstrijden daar aantrekkelijker omdat zij zich konden meten met een grotere groep skeeleraars in hun leeftijdscategorie. Het was even wennen aan het hogere niveau, maar als snel konden zij goed meekomen met de rest van het deelnemersveld.

In de reeks wedstrijden van de competitie-Zuid werd ook de nieuwe kombaan van Venlo aangedaan. Op dit prachtig baantje lieten Jason en Melvin Wilting zien dat zij over een goede bochtentechniek beschikten in de krappe, oplopende bochten van deze baan.

De competitie Zuid werd afgesloten met een finale wedstrijd in Puttershoek. Luuk-Jan Zegers bekroonde de sterke progressie van dit seizoen met een mooie 3e plaats in het eindklassement bij de jongens kadetten. Datzelfde geldt voor Anna Timmerman. De Nijmeegse mocht na een sterk seizoen de beker voor de 3e plaats in de eindrankschikking bij de meisjes kadetten in ontvangst nemen.

Jaccoline Zegers wist in Puttershoek de wedstrijd bij de meisjes junioren op haar naam te schrijven. Door studieverplichting kon ze echter niet aan alle wedstrijden meedoen. Daardoor werd ze 3e in de competitie. Bij de marathon dames wist ze bovendien nog een 4e plaats in het eindklassement te bemachtigen.

Verder is nog vermeldingswaardig dat Hidde Litjens zijn debuut maakte bij de wedstrijden in Stevensbeek en Venlo bij de pupillen 1. Lisette Cassanova deed dat bij de wedstrijd in Stevensbeek meteen al heel verdienstelijk met een mooie 3e plaats.

Was de opkomst van de dames bij de marathon het afgelopen jaren goed te nomen, de heren lieten het nogal afweten. Dat lag in ieder geval niet aan Jan van Loon en Mike Weerts, zij verschenen bij alle wedstrijden aan de start en behaalden een 5e (Jan) en 4e (Mike) in het eindklassement. Heel opmerkelijk bij de heren was dat bij de 7 verreden wedstrijden telkens een andere winnaar op het podium stond. In Stevensbeek was dat Hugo Heijnen. Hij reed het peloton met overmacht op een ronde en sleepte daarbij en passant ook nog het gewestelijk kampioenschap in zijn wacht.

De eerste wedstrijd van het seizoen in Schijndel was voor Leon Weerts. Hier legde hij de basis voor een goed klassement waarin hij uiteindelijk 2e werd. Daarnaast mocht Leon in Puttershoek ook nog eens de Gijs van Wijnenbokaal in ontvangst nemen. Deze enorme bokaal is voor de rijder die in de competitie het vaakst als eerste van de deelnemersveld over de streep is gekomen. Een soort leidersprijs dus, maar dan over de gehele competitie. De naamgever van de bokaal Gijs van Wijnen is in 2013 na de wedstrijd in Oss door een auto-ongeluk om het leven gekomen. Hij viel in het skeelerpeloton op omdat hij vaak in de aanval ging. Ook Leon probeert als niet sprinter de wedstrijden hard te maken door steeds weer de aanval te kiezen. Leon is dan ook de zeer verdiende eerste winnaar van deze bokaal.