wedstrijden competitie Zuid 2013


Ook dit seizoen organiseert het RTC (Regionale Technische Commissie) Regio Zuid weer een competitie voor alle leeftijdscategorieën.
Het wedstrijdprogramma ziet er als volgt uit:

20 april Puttershoek Klik hier voor een verslag
27 april Schijndel Klik hier voor een verslag
11 mei Venlo Klik hier voor een verslag
15 juni Oss Klik hier voor een verslag
29 juni Brakel Klik hier voor een verslag
31 augustus Breda Klik hier voor een verslag
14 september Stevensbeek Klik hier voor een verslagSkeelercompetitie van start in Puttershoek

Op zaterdag 20 april werd het skeelerscompetitie geopend met de wedstrijd op de Kees Verkerkbaan in het verre Putterhoek. Het zou de dag worden van Leon Weerts. Door uit de kopgroep te demarreren kon hij met zijn medevluchter uit handen van de achtervolgers blijven en behaalde hij een mooie 2e plaats. Bij de jeugd moest Jaccoline Zegers vanwege een enkelblessure verstek laten gaan. Zus Marjolein Zegers behaalde een mooie 2e plaats. Renate Douwes deed dat ook bij de meisjes junioren A, ze kwam met sterk verreden afstanden net wat tekort op de nr. 1. Daan Cornelissen ondervond weinig concurrentie en werd onbedreigd 1e. Rolf van Kleef kende een goed debuut en werd 3e bij de kadetten jongen. Luuk-Jan Zegers werd in deze categorie na goed doorzetten 4e. Bij meisjes pupillen 1 liet Anna Timmerman haar progressie zien met een 5e plaats. Melvin Wilting behaalde in het sterk bezette deelnemersveld bij de jongens pupillen 2 waar 14 deelnemers aan de start verschenen een mooie 7e plaats.

Overige uitslagen bij de senioren:
Heren:
Peter van Loon 8e
Daan Cornelissen 10e
Mike Weerts 12e
Jan van Loon 13e

Dames:
Anke Weerts 5e

terug naar boven
Skeelercompetitie in Schijndel

Een week na Puttershoek stond Schijndel al weer op het programma. Voor de senioren is deze baan met een helling van klinkers en de krappe bochten altijd lastig. Na zijn sterke optreden in Puttershoek kreeg Leon Weerts ditmaal tijdens de race met een inzinking te maken, waardoor hij kansloos was voor een ereplaats. Peter van Loon gaat steeds beter rijden, dit liet hij met een mooie 6e plaats zien. Verder deden de junioren, die na de jeugdwedstrijden ook op de marathon uitkwamen, het heel verdienstelijk (Jaccoline 5e en Renate 6e bij de dames, Daan 8e bij de heren). Ook was er in Schijndel het debuut van Wim Cornelissen op de marathon.

Uitslagen senioren:
Peter van Loon 6e
Leon Weerts 7e
Daan Cornelissen 8e
Jan van Loon 9e
Leon Stals 11e
Mike Weerts 12e
Wim Cornelissen 13e

Bij de jeugd was Renate in een felle strijd verwikkeld om de 1e plaats. Uiteindelijk werd ze 2e, met een flink gat naar de achtervolgers.
Jaccoline Zegers, weer terug van haar blessure werd onbedreigd 1e voor zus Marjolein die 2e werd. Daan Cornelissen behaalde weer een 1e plaats. Door gebrek aan concurrentie is hij van plan zijn focus op de landelijke wedstrijden te gaan leggen. In de eerstvolgende landelijke wedstrijd, op onze thuisbaan in Stevensbeek, zal hij dan ook aan de start verschijnen. Ook Jaccoline en Marjolein Zegers doen aan deze landelijke wedstrijd mee. Evenals Renate Douwes, Peter van Loon en Leon Weerts, bij de senioren.
Rolf van Kleef werd weer 3e, maar op de afvalkoers behaalde hij al een mooie 2e plaats. Luuk-Jan Zegers werd 4e en Melving Wilting, tussen de sterke deelnemers bij de pupillen 2, dit keer 8e.

terug naar bovenSkeelercompetitie in Venlo


Skeeleren In Venlo staat bijna synoniem aan skeeleren in de regen. Ook dit jaar had de organisatie aldaar weer de pech dat hun wedstrijden met regen gepaard gingen. Gelukkig was het ’s ochtends nog droog, zodat de jongste categorieën “droog” afgewerkt konden worden. Bij de pupillen jongens 3 maakte Jason Wilting zijn dit debuut. En dat deed hij uitstekend. Op de 100 meter sprint al meteen een mooie 17,63 waarmee hij een goede basis legde voor een eerste plaats in het dagklassement. Broer Melvin werd 7e in een deelnemersveld van 11 bij de pupillen 2 jongens. Sterke onderdelen van Melvin waren de 300m en 1000m waarop hij twee maal 5ewerd. Hij wist zijn PR op de 300m zelfs met 2 seconden scherper te stellen. Anna Timmerman liet wederom haar progressie zien met een mooie 2e plaats bij de meisjes pupillen 1. En Luuk-Jan Zegers deed dat bij de kadetten. De opkomst in deze categorie viel dan misschien wat tegen, de tijd van Luuk-Jan op de 300 m mocht er zijn. Met een tijd van 2.21.6 wist ook hij zijn PR 2 seconden scherper te stellen. Jaccoline Zegers heeft haar vorm na haar enkelblessure weer hervonden. Bij de junioren B was zij met 32.31 op de 300m zelfs sneller dan de junioren A.
De senioren startten op een natte baan. Omdat het net voor de wedstrijd stopte met regenen werd er in het SVS-kamp nog even overlegd over de wielkeuze. Uiteindelijk kozen de meeste rijders voor 2 gewone en 2 nat-weer-wielen. Het werd door de natte baan een zware wedstrijd. Renate Douwes, die ’s morgens vanuit Assen moest komen, ging vandaag alleen bij de senioren van start. Zij deed dat in het begin van de wedstrijd wat te voortvarend door in de mannenkopgroep mee te rijden. Later in de wedstrijd moest zij dit bekopen met een terugval. Uiteindelijk werd zij 5e. Jaccoline Zegers reed een uitstekende race. Hoewel zij het kopwerk niet schuwde reed zij heel bekeken in de 2e groep tussen de mannen. Zij finishte als 1e bij de dames, een prima overwinning.
Leon Weerts reed, zoals altijd in Venlo, weer een sterke wedstrijd. Hij kon zich prima in de kopgroep handhaven, maar omdat anderen weigerden kopwerk te doen, kon de kopgroep niet verder uitgedund worden, waardoor hij met een 4e plaats net niet op het podium belandde. Daan Cornelissen, die ook alleen bij de senioren uitkwam, won de sprint van de 2e groep en behaalde daarmee een hele mooie 7e plaats. Juist voor Peter van Loon die 8e werd. Peter die zich in Brakel bij het dagkampioenschap van Zuid nog vrij eenvoudig kon handhaven in de kopgroep had het vandaag aanmerkelijk zwaarder. Jan van Loon voelde zich in deze weersomstandigheden goed op zijn gemak. Hij reed erg makkelijk vandaag en werd 9e. Leon Stals was weer de eerste master. Hij eindigde als 10e, ondanks de vele schaafwonden die hij door een valpartij in de 3e ronde opliep. Mike Weerts, de 8e SVS-deelnemer in het senioren deelnemersveld eindigde op de 12e plaats.

terug naar boven


print

Volg nieuws

Vul je E-mailadres in om in te schrijven voor het nieuws en E-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Archief

Sponsors

SVS Stevensbeek

ADRES

  • Clubgebouw SVS
  • Stevensbeekseweg 5
  • 5845 ER Stevensbeek

CONTACT

  • E-mail: svs@svsskeeler.nl
  • Telefoon: 06-33308940
  • (clubhuis: 0485-383195)