wedstrijd NK Haulerwijk 2012

Jaccoline Zegers op NK in Haulerwijk

In het Hemelvaartweekend (donderdag t/m zaterdag) vond op de skeelerbaan in het Friese Haulerwijk het NK inline-skaten plaats. Aan dit kampioenschap deed bij de junioren B Jaccoline Zegers uit Ysselsteyn mee. Door haar goede klasseringen bij de landelijke wedstrijden werd zij uitgenodigd door de KNSB om aan dit kampioenschap deel te nemen. Deze uitnodiging was de bekroning van haar goede rijden dit seizoen.
Jaccoline presteerde als debutante heel erg goed op dit NK. Zeker ook omdat ze pas 1e jaars juniore is. Op de langere afstanden, haar specialiteit, behaalde ze een mooie 12e plaats op de afvalkoers en een 10e plaats bij de puntenkoers. Bij de sprint werd zij zeer verdienstelijk 13e op de 500m. Op de 300 m en 1000m werd zij op beide afstanden 17e.