triathlon 2013 verslag

Bertus Braam Triathlon Stevensbeek

Op zaterdag 13 april organiseerde SVS Schaatsen en Skeeleren in samenwerking met duursportvereniging Duvaria uit Sint Anthonis weer een triatlon. De triatlon is vernoemd naar de vorig jaar overleden Bertus Braam. Bertus heeft als duursporter voor beide verenigingen en voor de sport in onze regio veel betekend. Bovendien was hij de grote initiator van de eerste editie.
Ook nu weer bestond de triatlon uit de onderdelen Hardlopen (5km), Mountainbiken (20 km) en Skeeleren (15 km). De deelnemers konden alle onderdelen individueel afleggen. Maar er kon ook in duo’s of trio’s gestart worden.
Het eerste onderdeel, hardlopen vond plaats op het sportpark en bij de Radioplassen. Voor het onderdeel mountainbiken was een fraai parcours uitgezet langs de Radioplassen en in de bossen tussen Stevensbeek en Overloon. Het laatste onderdeel, het skeeleren, vond plaats op de skeelerbaan. Het met een boarding afgebakend verhard plateau achter de kantine fungeerde als wisselzone. Hier bevonden zich ook de fietsen, helmen, skeelers en andere materialen van de deelnemers.

Vooraf werd door de organisatie officieel bekend gemaakt dat de triatlon voortaan de Bertus Braam Triatlon zal gaan heten. Alle aanwezigen reageerden met een spontaan applaus als eerbetoon aan Bertus. Er waren bloemen voor Rieky. Mooi was ook dat de familie Braam, naast een uitgebreide supportersschare, met 2 teams aan de start verscheen.

Na de belangrijkste regels nog eens te hebben doorgenomen volgde de start met het onderdeel hardlopen. In totaal deden 19 teams en 8 individuele atleten aan deze triatlon mee. Een goede opkomst dus. Ook het weer werkte mee. Het werd een fantastische sportmiddag. Bij de individuele deelnemers wist Leon Weerts op het laatste onderdeel Paul Schwaner nog te passeren en zo de overwinning, zijn 2e in successie, veilig te stellen. Paul Schwaner werd met een sterk optreden op het loop- en fietsonderdeel 2e. Op de 3e plaats eindigde Leon Stals.
Bij de teams ging de overwinning net als vorig jaar naar het team Maarten Peeters, Joost Arts en Mike Weerts. Bij het laatste onderdeel, het skeeleren, kon Mike, de voorsprong die Maarten en Joost bij het hardlopen en fietsen hadden opgebouwd, consolideren. Op de 2e plaats eindigde het jonge team met Mike Bolten, Werner Jans en Daan Cornelissen. De spannende strijd om de 3e plaats, werd uiteindelijk door het familie Braamteam met Martijn Vermist, Tom Vermist en Erik Vermist, in hun voordeel beslist.

Belangrijkste was echter de sportieve uitdaging die iedereen persoonlijk is aangegaan en de gezellige wijze waarop weer gezamenlijk de duursport werd beoefend. Na de prijsuitreiking bedankte Ingrid Braam op indrukwekkende wijze de deelnemers en alle andere betrokkenen namens de familie Braam.

De gemeenschappelijke organisatie van Duvaria en SVS dankt hierbij nogmaals alle vrijwilligers voor de ondersteuning en hoopt volgend seizoen alle deelnemers weer terug te zien bij de volgende editie.

In het onderstaande overzicht de tijden van de deelnemers. Zowel de splittijden op de diverse onderdelen, als de totaaltijden zijn in dit schema terug te vinden.

Klik hier voor de uitslagen