triathlon 2012 verslag

Triathlon Stevensbeek

de deelnemers krijgen eerst uitleg hoe een triathlon nu eigenlijk werkt …

Op zaterdag 21 april organiseerde SVS Schaatsen en Skeeleren in samenwerking met duursportvereniging Duvaria uit Sint Anthonis een triathlon bestaande uit de onderdelen Hardlopen (5km), Mountainbiken (20 km) en Skeeleren (15 km). De deelnemers konden alle onderdelen individueel afleggen. Maar er kon ook in duo’s of trio’s gestart worden. Voor deze eerste editie richtte de organisatie zich in eerste instantie op de leden van beide verenigingen.
Het eerste onderdeel, hardlopen vond plaats op het sportpark en bij de Radioplassen. Voor het onderdeel mountainbiken was een fraai parcours uitgezet langs de Radioplassen en in de bossen tussen Stevensbeek en Overloon. Het laatste onderdeel, het skeeleren, vond plaats op de skeelerbaan. Het met een boarding afgebakend verhard plateau achter de kantine fungeerde als wisselzone. Hier bevonden zich ook de fietsen, helmen, skeelers en andere materialen van de deelnemers.

In totaal deden er 7 individuele deelnemers en 11 teams mee. Het werd een mooie, gezellige sportmiddag, die zeker voor herhaling vatbaar is. De weersomstandigheden vielen niet tegen. Na dagen van regen klaarde het enigszins op en konden de lopers met droog weer vertrekken. Daarna kwam er nog wat bewolking opzetten. De fietsers kregen onderweg dan ook te maken met een hagelbui. Op de skeelerbaan bleef de neerslag gelukkig beperkt, zodat de baan niet te glad werd.
Winnaar bij de individuele deelnemers werd Leon Weerts, die op alle onderdelen sterke tijden noteerde. Peter van Loon eindigde op de tweede plaats. Hij wist Ad Peters, die 3e werd, op het skeeleronderdeel nog te passeren.
Bij de teams eiste Maarten Peeters, Joost Arts en Mike Weerts, met een sterk optreden op alle drie de onderdelen, de overwinning op. Het team van Willie Hendriks en Pascaal Rejaan eindigde met mooie tijden op de 2e plaats. Derde werden Wim Cornelissen, Enrico Jans en Anton Verschuren, mede dankzij het sterke optreden van Enrico op het fietsonderdeel.

Diverse toeschouwers waren onder de indruk van het enthousiasme van de triatleten en hebben deelname voor volgend jaar al toegezegd. Voor de individuele deelnemers vormt de triathlon een uitdaging om alle drie de onderdelen op een goede manier te volbrengen. Voor de teams is het een mooie gelegenheid om eens in teamverband de duursport te beoefenen en op deze manier in contact te komen met andere duursporters. Uitdaging op sportief vlak en gezelligheid staan dan ook bij de Stevensbeekse Triathlon hoog in het vaandel.

In het onderstaande overzicht de tijden van de deelnemers. Zowel de splittijden op de diverse onderdelen, als de totaaltijden zijn in dit schema terug te vinden. We danken de sporters voor hun deelname en de vele vrijwilligers voor de ondersteuning bij dit evenement. Bedankt ook voor de tips aan de organisatie, die zullen we zeker bij de organisatie van een nieuwe editie meenemen. Wij hopen jullie allen weer volgend jaar terug te zien.

Klik hier voor de uitslagen

de start

en enkele winnaars