Skeelertocht Kevelaer 2012

Skeelertocht Stevensbeek – Kevelaer, 2012

Geïnspireerd door het mailtje van Apoline over de skeelertocht van Stevensbeek naar Kevelaer dacht ik, ja, ik ga weer eens de ijzers onderbinden en heerlijk skeeleren. In eerste instantie twijfelde ik nog of het zou gaan lukken omdat het tempo van de van de groep hoog ligt, maar dacht, met een beetje goede wil moet het wel lukken. Zo gezegd zo gedaan.

Op de mooie zondagochtend deed de zon bij het vertrek om half acht vanuit de kantine al z’n best. Dat was alvast een goed begin. De Kevelaer groep bestond uit de volgende personen Chris, Michiel, Wim, Apoline, Karien, Ad, Toon en niet te vergeten onze begeleidster op de fiets Nelly. Bij de veerpont over de maas werd voor mij een welkomstlied gezongen. “Welcome back!!”. Dat vond ik een heel leuke ervaring, echt top!

Alleen skeeleren gaat beter als zingen!!

Het rijden onder een opkomende zon, fris en toch de warmte al voelen, is het zalig rijden. Na de eerste stop begonnen mijn beenspieren licht te protesteren. Deze hadden al in geen 3 jaar geen skeeler of schaats beweging meer gehad. Even doorzetten en toen kwam Kevelaer na circa 40 km al snel in zicht. De klokken luidden en wij voelden ons zeer vereerd met dit welkom. Maar al snel bleek dat dit was voor de H. Mis van 10.00 lokale tijd. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt een kaarsje te ontsteken voor meer mooi weer in dit nieuwe skeelerseizoen.

Na de kasseien in Kevelaer te hebben getrotseerd, zijn begonnen aan onze terugreis. Heerlijk skeeleren onder een warm zonnetje zonder een zucht wind. Waauuw !!!
In Maashees werden door de echtgenoot van Karien verwend op een heerlijk koel drankje, waarna we het laatste stukje naar Stevensbeek gereden zijn.

Ik vond het een schitterde tocht, met voor mij een warm weerzien met hele fijne mensen. Deze “welcome back” tocht is voor mij genoeg reden me weer vaker bij de groep aan te sluiten voor een leuke gezellige tocht. Het gaat nog wel even duren en zal in begin op minder regelmatige basis zijn, ik heb namelijk nog de Nijmeegse vierdaagse op mijn lijstje staan.

Joop