Skeeler marathon zuid 2011

Heel lang skeeleren, de marathon …

Op vrijdagavond 6 mei was er de tweede marathon van het district Zuid, welke werd verreden in Stevensbeek.

Er kwamen zestien deelnemers aan de start. Vijf dames en elf heren. Maar liefst 7 SVS-leden aan de start. De jonge Jaccoline Zegers (pas 15 jaar) wordt prima tweede en Anke Weerts derde bij de dames. In de totaaluitslag een 7e en 8e plaats.

Bij de heren ontstaat gedurende de wedstrijd een kopgroep van vijf deelnemers met daarbij Peter van Loon en Luuk Aarts. Luuk pakt een premie mee, maar bij de tweede tussensprint komt hij in het gedrang met de tweede groep naast de baan terecht, rent het gras is, rolt een paar keer over de kop, staat weer op, gaat de baan op en vervolgt met een achterstand van ca 150 m. zijn wedstrijd. De kopgroep kan hij echter niet meer achterhalen en er wordt ook niet op hem gewacht, de wedstrijd is daarvoor te ver gevorderd. Bovendien had iemand slechte ervaringen met wachten op gevallen deelnemers………….. Luuk rijdt op de vijfde plek en geeft deze ook niet meer uit handen. In de kopgroep blijft derhalve namens SVS over Peter van Loon tezamen met Ricardo Overheul, Gijs van Wijnen en de zeer jonge Richard Oomen.

Een “deskundige” naast de baan ziet al dat Ricardo er niet meer fris bij zit. Ricardo wordt inderdaad vierde. In de laatste ronde pakt Richard een paar meter. Richard wordt eerste, Gijs tweede en Peter derde.

De andere SVS-ers rijden hun eigen wedstrijd. Jan van Loon wordt 10e, Leon Stals 11e overall, Mike Weerts 12e. Willem Schwaner stapt al vroeg uit. Het liep niet.
Bij de prijsuitreiking zijn er met behulp van enkel sponsoren extra prijspakketjes; uiteraard voor de nummers 1-2-3, maar ook voor de veteranen die dat erg op prijs stellen.
Het is een experiment, de marathon op vrijdagavond in plaats van zaterdagmiddag. Eén geluk hadden de deelnemers wel. Op vrijdagavond was het warm, zaterdagmiddag nog veel warmer.