open dag 2011 verslag

Open dag op 3 April

Afgelopen zondag 3 april was er weer de traditionele open dag van de schaats- en skeeler afdeling van SVS.
Helaas hadden we dit keer de pech dat de weergoden niet het beste voor hadden met onze club. Want de hele week was het mooi stralend weer geweest, en zelfs op de zaterdag ervoor was het meer dan 20 graden, en dat voor begin April. Alleen de zondag, op onze open dag, hadden de weergoden besloten om een kleine verandering in het schema toe te passen. Sterker nog, ze hadden aandachtig ons programma gelezen en wisten precies wanneer wij zouden beginnen en wanneer we zouden eindigen. En daar werd het regenprogramma van de weergoden dan ook vrolijk op aangepast. Door de weergoden welteverstaan.
Echter, behalve een open dag hadden wij ook de opening van onze nieuwe inline-hockey-boarding gepland en dat dat was nou precies iets wat ons vastbesloten deed zijn om toch stug door te gaan, ondanks het regenachtige karakter van de middag. We zijn begonnen met een partijtje voetbal om aan te tonen dat de boarding ook een multifunctioneel karakter heeft. Da’s een mooi woord om te omschrijven dat het stukje asfalt gebruikt kan worden voor meerdere vormen van sport. Erg belangrijk want onze grootste sponsor, een bank waarvan we de naam niet kunnen noemen omdat hun anders te veel eer aangedaan wordt maar die wel in ieder groter dorp rondom Stevensbeek aanwezig is, had bij de uitreiking van het leuke bedrag van vierduizend euro wel bedongen dat er met die euro’s veel meer mogelijk moest zijn dan alleen maar een beetje pingelen met een puck. Tja, en voor dat geld willen wij natuurlijk wel wat water in de kruik stoppen.

Maar om even op de open dag terug te komen, behalve het voetbal was er natuurlijk ook de inline-skater-hockey. Onze mensen, jawel, er zijn niet alleen meneren maar ook mevrouwen en dus mensen, hadden weken van te voren al geoefend met hun nieuwe kleding en de degelijke omheining. En dus stonden ze te popelen om dit aan den volke te mogen tonen. We hadden wel iets verwacht maar dat het er zo indrukwekkend uit zou zien, dat was voor iedereen even een verassing. We hebben een paar mooie foto’s gemaakt van de verrichtingen van onze leden zodat je een indruk krijgt van hoe het er ongeveer uitzag.

Maar niet alleen was er actie, ook de techniek werd niet vergeten. Onze Joost had een tafel ingericht waar je alles te weten kon komen over het onderhoud van de skeelers en met name de lagers van de wielen. En dat werd ook nog eens live gedemonstreerd zoals je op de foto kunt zien. Alhoewel, die handdoek uitgespreid over de tafel, de pot met mayonaise waar geen mayonaise in zit maar terpentine, de prijzenkast die niks met skeeleren te maken heeft, de wazige blik in de ogen van Joost, dit alles word pas helder en duidelijk als je het strategisch geplaatste bordje “skeeleronderhoud” in het vizier krijgt.

Voor de fanatiekelingen onder ons, Joost heeft zijn geheimen prijsgegeven door ze in de Sprinter, ons clubblad, te plaatsen met daarbij de innige wens dat een ieder zichzelf deze geheimen eigen gaat maken en het goede voorbeeld zal doen volgen. Tenminste, wat betreft het onderhoud dan want we hebben gemerkt dat dat er nog wel eens aan schort. Voor wat betreft onze open dag geldt dat ook, want van onze deelnemers was er eentje die het onderhoud van de dag vrolijk heeft vergeten en z’n natte skates gewoon in de kast heeft gelegd, moe maar voldaan. Alleen de volgende dag zaten de lagers natuurlijk wel hartstikke vast.

Jammer van die regen, maar ja, wat doe je er tegen. Een paraplue, en verder hopen op een mooi seizoen met veel droge dagen. Een van onze trainers kijkt dromerig voor zich uit met zo\’n blik van \’morgen zal alles beter zijn\’.