Natuurijsbaan

Rond 1 december zetten we het gehele  terrein waarop de skeelerbaan ligt (groter dan 1 voetbalveld) onder water en hopen we  dat het gaat vriezen.  We doen dat voordat het gaat vriezen want het water moet enige dagen tot rust komen om beter ijs te krijgen. Bovendien duurt het ook een paar dagen voordat het terrein voldoende is volgepompt met water.

Als het ijs dik genoeg is wordt de ijsbaan geopend. U kunt dat checken op de homepage van deze website (statusbalk bovenaan).
Schaats- en skeelerleden van SVS hebben gratis toegang tot de ijsbaan. Niet-leden betalen entree.

Als de temperatuur overdag onder nul blijft besproeien we ook het plateau. Na ongeveer 6 keer (!) een laagje sproeien kan daarop worden geschaatst. Op deze manier beschikken we over twee ijsbanen. Vooral bij jonge kinderen is het plateau populair.

Als het lang genoeg vriest en de ijsomstandigheden het toelaten organiseren we op het ijs extra activiteiten zoals mini-elfstedentocht voor de jeugd, sprintwedstrijd, marathon.

Sneeuwvrij maken van de ijsbaan

Meer informatie:

natuurijsbaan-stevenbeek