Mini-elfstedentocht 25 januari 2013

Hij komt er weer aan, de enige echte elfstedentocht…

Nou ja, bijna echte dan. Want de onze is iets minder kort, iets minder koud, en iets beter te rijden voor de beginneling.
De start is dit keer zaterdag op twee verschillende tijden. Je kan kiezen uit zaterdagsmorgens om 11.00 uur en zaterdagsmiddags om 14.00 uur.
Helaas is de wereldberoemde schaatser Sven Kramer vorig jaar niet gekomen om het startschot te lossen, maar ons bestuur is tenminste zeer druk bezig om een andere bekende schaatser over te halen, maar of dat gaat lukken ? Dat zien we zaterdag pas.

Voor de mensen die nog niet precies weten wat een mini-elfstedentocht inhoud geven we een korte uitleg.
Je gaat naar de schaatsbaan (vergeet je schaatsen niet) en als je niet lid bent van de vereniging betaal je 1.50 om binnen te mogen komen, ben je wel lid dan is het natuurlijk gratis.
Dan meldt je jezelf aan bij de start en tegen betaling van een euro krijg je een stempelkaart. Met die stempelkaart schaats/glij/krabbel je vervolgens langs de verschillende steden. Bij elke stad krijg je natuurlijk een stempel. Kaart vol ? Dan lever je die in voor de felbegeerde 11-steden-medaille. Maar pas op, er is ergens op de baan een geheime stempelpost, en onderweg moet er gekluunt worden, onder smalle en lage bruggetjes door, en nog veel meer.

Wil je weten hoe de tocht de vorige 4 jaren is verlopen, klik dan op een onderstaande link :

mini elfstedentocht 8 februari 2012

mini elfstedentocht 4 januari 2011