landelijke wedstrijd 2013

Ronald Mulder maakt indruk in Stevensbeek

Op zaterdag 18 mei werden op de skeelerbaan in Stevensbeek landelijke wedstrijden van de KPN Baancompetitie verreden. De weergoden waren Stevenbeek weer eens goed gezind. Na de vele regen op donderdag en vrijdag was het, op wat motregen in de vroege ochtend na, droog.
De wedstrijden voor de jeugd pupillen, kadetten en junioren begonnen om 10.00 uur. De opkomst was met 160 deelnemers, afkomstig uit geheel Nederland, uitstekend te noemen. ’s Morgens bij het eerste onderdeel, de series 500m, vertrokken de meeste deelnemers nog op nat-weer-wielen. Later op de dag toen de baan opdroogde, werden deze weer omgewisseld voor de gewone exemplaren. Helaas deed zich bij de kadetten meisjes in de afvalkoers tot drie keer toe een valpartij voor, waar meerdere rijdsters bij betrokken waren. De koers moest dan ook door de jury worden stil gelegd. De EHBO had handen vol werk.
Chris Huizinga de B-junior uit het Groningse Feerwerd en winnaar in zijn categorie was een klasse apart. Een absoluut talent waar we in de toekomst bij het schaatsen en het inline-skaten zeker nog van horen.

Aan de start ook 2 deelnemers van de organiserende vereniging. Bij de jongens junioren maakte Daan Cornelissen zijn debuut bij een landelijke wedstrijd. Jaccoline Zegers, die al langer aan landelijke wedstrijden bij de meisjes junioren deel neemt, behaalde een mooie 9e plaats in het dagklassement.

Vanaf 16.00 uur was het de beurt aan de senioren. Voor hen stonden twee onderdelen op het programma: de 300m sprint tijdrit, waarbij de deelnemers individueel starten en de afvalkoers over 10 km. De organisatie had vooraf gehoopt dat Michel Mulder net zoals twee jaar geleden naar Stevensbeek zou afreizen. Dit keer zou echter niet Michel maar zijn tweelingbroer Ronald Mulder aan de start verschijnen. De Europees kampioen van 2011 kwam alleen voor zijn specialiteit, de sprint, naar Stevensbeek. Deze wist hij dan ook op een spectaculaire manier op zijn naam te schrijven. Met een tijd van 24.93 verbeterde hij zelfs het twee jaar oude baanrecord van zijn broer Michel met 0,05 seconden. Dit betekent een gemiddelde snelheid van 43,3 km per uur, vanuit een stilstaande start over een afstand van 300m met 2 bochten. Na amper 25 seconden wedstrijd keerde Ronald Mulder na de huldiging vol tevredenheid weer terug naar Zwolle.

De afvalkoers over 10 km werd een prooi voor de deze competitie sterk rijdende Sander de Graaff. De Heerenvener neemt na de overwinning de 2e plaats in het klassement in, achter de Australiër Sam Evens die afgelopen zaterdag in Stevensbeek geen potten kon breken. Zijn landgenoot Joshua Capponi deed het aanmerkelijk beter. Hij werd 3e achter Ruurd Dijkstra die als 2e eindigde.

Bij de dames stond ook een Nederlandse topper aan de start. Bianca Roosenboom, succesvol deelnemer in Europa Cup wedstrijden, neemt alleen aan de nationale competitie deel als dat in haar planning uitkomt. Net zoals in 2011was ze weer in Stevensbeek van de partij op de baan die haar goed ligt. Haar grootste concurrente was Elma de Vries, die bij de start van de 300m echter haar lies blesseerde. Ze liet de sprint verder lopen en kwam ook niet meer uit op haar favoriete afstand, de aflossingskoers. Roosenboom wist goed om te gaan met haar favorietenrol en schreef beide onderdelen op haar naam. Bij de sprint deed ze een poging om haar eigen baanrecord uit 2011 te verbeteren. Ze kwam daarvoor slechts 0.02 seconde te kort.

Bij de heren senioren werden de SVS-kleuren verdedigd door Leon Weerts en Mike Weerts. Ze konden zich uiteraard niet mengen in de strijd om de ereplaatsen tussen al deze landelijke toppers. Op de 300m m tijdrit noteerde Leon een mooie30.08en Mike een 31.89. Leon wist zich in de afvalkoers lang staande te houden. Ondanks het hoge tempo haalde hij zelfs de bel van de eerste afvalling. Renate Douwes deed het bij de dames op haar favoriete onderdeel de sprint heel verdienstelijk. Met een tijd van 31.75 wist ze zelfs 4 rijdsters achter zich te houden.

De SVS’ers verschenen aan de start met hun nieuwe pakken. Leverancier Forte had ze meegegeven aan de vereniging uit Haulerwijk zodat ze anderhalf uur voor de wedstrijd in Stevensbeek arriveerden. Het is sponsor TCPM die de gehele wedstrijdgroep in het nieuw heeft gestoken. Binnenkort zal de officiële kledingpresentatie plaats vinden waarbij Erik van de Vrugt van TCPM aanwezig zal zijn. Nader bericht hierover volgt nog.

Hieronder enkele uitslagen en fotos

Uitslagen Dames:

Sprint: 300m
1. Bianca Roosenboom Kampen

2. Mandy Groot Edam
3. Lisanne Buurman Wervershoof
4. Marita Hut Dokkum

Afvalkoers
1. Bianca Roosenboom Kampen
2. Annemarie Boer Genemuiden
3. Lisanne Buurman Wevershoof
4. Kelly Schouten Zwaagdijk

Uitslagen Heren

Sprint: 300m
1. Ronald Mulder Zwolle
2. Lars Scheenstra Ter Idzard
3. Pim Schipper Medemblik
4. Sander de Graaff Heerenveen

Afvalkoers
1. Sander de Graaff Heerenveen
2. Ruurd Dijkstra Nijeholtwolde
3. Joshua Capponi Australië
4. Gerco van de Beek Oldenbroek

Aankondiging


Landelijke Baanwedstrijd KPN-competitie
zaterdag 18 mei in StevensbeekDe KNSB heeft SVS dit jaar weer een landelijke wedstrijd toegewezen. Op zaterdag 18 mei zullen de landelijk toppers baanwedstrijden in Stevensbeek komen rijden. De wedstrijd is er een uit een reeks in het kader van de KPN-baancompetitie.

Vanaf 10.00 uur ’s morgens worden de wedstrijden voor de jeugd verreden. De pupillen 1, kadetten en junioren komen uit op een sprintafstand (500m in lijn) en de afvalkoers. Aan de start verschijnen de beste jeugdige skeeleraars, zowel jongens als meisjes, afkomstig uit geheel Nederland.

Om 16.00 uur is het de beurt voor de senioren. Ook zij komen uit op 2 onderdelen. De 300m (individuele sprint) en de afvalkoers. Spectaculaire onderdelen, zeker ook doordat er een complete finishstraat wordt opgebouwd. Het is voor elke sportliefhebber dan ook zeker de moeite waard om als toeschouwer deze wedstrijden bij te wonen. Het baanrecord van de Stevensbeekse baan op de 300m staat op naam van Michel Mulder. De huidige wereldkampioen op de schaats en op de skeelers reed in 2010 in Stevensbeek een zeer snelle tijd van 24,97. Entree: gratis.

Voor de deelnemers:
Stevensbeek heeft de beschikking over een 333 m baan.
Wij hebben een kantine waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Verder is er voldoende kleedgelegenheid met douches aanwezig.
Stevensbeek ligt in de buurt van Boxmeer, dat aan de A 73, de autoweg Nijmegen – Venlo ligt.

Adresgegevens:
Sportpark Stevensbeek
Stevensbeekseweg 6
5844 AB Stevensbeek
Voor info: 06-63308940

Ook dit jaar doen weer enkele leden uit onze eigen SVS-wedstrijdgroep aan deze landelijke wedstrijd mee, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Voor hen is het een bijzonder ervaring om in een wedstrijd tussen de landelijke toppers over je eigen clubbaan te kunnen rijden.

Komen jullie ook om onze clubgenoten aan te moedigen en te genieten van dit spektakel op wieltjes?

print

Volg nieuws

Vul je E-mailadres in om in te schrijven voor het nieuws en E-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Archief

Sponsors

SVS Stevensbeek

ADRES

  • Clubgebouw SVS
  • Stevensbeekseweg 5
  • 5845 ER Stevensbeek

CONTACT

  • E-mail: svs@svsskeeler.nl
  • Telefoon: 06-33308940
  • (clubhuis: 0485-383195)