Inline-hockey – informatie

Inline-hockey lijkt op ijshockey maar dan op wieltjes. Er wordt gespeeld met een kleine (tennis)bal. SVS beschikt over een geasfalteerd terrein (het plateau) van 40m x 25m.  Om dat terrein staat een boarding van ruim 1 m hoog en dat maakt dit terrein uitermate geschikt voor inline-hockey.

Veel jonge kinderen hebben via Sjors Sportief, in de zomertraining en natuurlijk gewoon als lid al kennis gemaakt met inline-hockey. Bij inline-hockey leer je veel vaardigheden die te maken hebben met behendigheid.  Behendig op skates, met de stick, slim spelen met de bal, samenspelen en noem maar op.  Sticks heeft SVS voldoende in voorraad en zonodig ook helm, kniebescherming en dergelijke.

In de beginnerslessen voor de jeugd is het inline-hockey een vast onderdeel. Ze leren al spelenderwijs een heleboel vaardigheden.

inlinehockey-pic