boarding bouwen, deel 1

naar het bouwverslag

Een nieuwe boarding.

Jullie hebben het vast wel ergens gehoord of gelezen, SVS gaat wat meer aandacht aan het inline-skaten besteden. En het meest in het oog springende is natuurlijk dat we een heuse boarding gaan maken.

Wat is eigenlijk een boarding ?
Bij het hockeyen op ijs of asfalt schiet het balletje nog wel eens van het veld af. En dan moet je het spel stilleggen, de baan af om de bal te zoeken, en weer terug het veld in. Dat is saai want in die tijd kun je natuurlijk niet spelen of scoren. De boarding houdt de bal mooi tegen, dus het spel gaat continue door. Sterker nog, het spel wordt zelfs intressanter want je kunt de boarding gebruiken om via de boarding met effect te spelen en zo de tegenstander, bijna letterlijk, op het verkeerde been te zetten.

Wat zegt de sportbond over een boarding ?

• Het speelveld wordt omgeven door een boarding. Vanaf het speelveld gemeten moet de
    boarding minimaal 0,8 m en maximaal 1,22 m hoog zijn. Deze afmeting dient te worden opgemeten vanaf de speeloppervlakte tot de bovenkant van de boarding. Ook halwanden of een combinatie van halwanden en boarding zijn toegestaan.
  • De boarding moet zo geconstrueerd zijn dat de naar het speelveld gekeerde zijde vlak, glad
    is en zonder enige voorwerpen die tot verwondingen bij spelers of scheidsrechters kunnen leiden. De boarding moet zo bevestigd worden dat deze bestand is tegen een botsing van een speler(s). Alle deuren moeten van het speelveld afdraaien en moeten goed vergrendeld kunnen worden.
    Veiligheidsschermen en andere middelen die de boarding op zijn plaats houden moeten bevestigd
    worden aan de buitenkant van de boarding.
  • Er mag reclame op de boarding worden geplaatst. Voor internationale Class A wedstrijden moet hiervoor goedkeuring en toestemming hiervoor door de IISHF zijn gegeven. Voor alle andere
    wedstrijden dient de bevoegde autoriteit nationale bond (ISHN) goedkeuring en toestemming te
    verlenen. Er mag geen reclame worden geplaatst binnen 2,5m aan weerszijden achter het doel.

Zo moet je (theoretisch) een boarding maken.

Wil je weten hoe het verder gaat, klik dan hier.