Anna en Rolf naar NK Marathon

Anna Timmerman en Rolf van Kleef nemen deel aan NK Skeelermarathon

Shorttrackers Anna Timmerman (15) en Rolf van Kleef (17) waren volledig verrast. De beide Nijmeegse sporters die in de zomermaanden bij SVS in Stevensbeek skeeleren om vooral de conditie voor de winter op peil te houden, ontvingen van de KNSB een uitnodiging voor het Nederlandse Kampioenschappen Marathon Inline-skaten 2016 op 4 juni.

Shorttrackers Anna Timmerman en Rolf van Kleef komen in de winter op het hoogst landelijke niveau (KNSB-cup) uit voor de Nijmeegse Schaatsvereniging (NSV). Rolf van Kleef maakte afgelopen seizoen zelfs zijn debuut in de Starclass, de Europacup voor junioren. Hij deed mee in Malmo (Zweden) en Nottingham (Groot-Brittanië) en reed op beide toernooien zijn PR’s uit de boeken. Anna Timmerman hoopt komend seizoen zich ook voor de Europacup te kwalificeren.

Na het winterseizoen sluiten Rolf van Kleef en Anna Timmerman al een aantal jaren aan bij de skeelervereniging in Stevensbeek en rijden ze daarnaast ook nog regelmatig skeelerwedstrijden overal in het land. Dat ze dat beiden niet onverdienstelijk doen blijkt maar weer. Het sectiebestuur Inline-skaten en de selectiecommissie van de KNSB hebben besloten hen op basis van hun resultaten te selecteren voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Marathon 2016, welke op zaterdag 4 juni heeft plaatsgevonden in Otterlo.

Overzicht resultaten

uitslag Rolf van Kleef (25e)
uitslag Anna Timmerman (22e)